гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Семинар организирано от Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ и Съюза на българските журналисти събра водещи журналисти в Правец

Двудневното събитие бе организирано за втора поредна година от Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ и Съюза на българските журналисти и се проведе в хотел RIU Pravets Resort гр. Правец.


През първия ден от семинара участниците имаха възможността да се запознаят с проект RADAR – „Оценка на риска по пътищата в Дунавския регион“. Лекцията бе изнесена от д-р Николай Иванов, който е председател на браншовата организация.

Инж. Росица Спасова пък представи какви отдити и инспекции трябва да се правят на пътищата преди да бъдат пуснати в експлоатация. Тя подчерта, че именно тези независими инспекции, извършени от специализирани одитори, ще подобрят значително пътната безопасност.


По темата за значимостта на пътната безопасност отношение взе и секретарят на ДОККПБДП - инж. Алекси Кесяков. Той за пореден път подчерта, че шофьорите трябва да бъдат стреснати, да се замислят, че убиват свои близки с безразсъдното си шофиране, а основна роля в превъзпитанието играят медиите, които всеки ден трябва да им показват, че смъртта ги дебне на завоя.


Началникът на пътна полиция комисар Росен Рапчев изнесе стряскащи данни за катастрофите от началото на годината до 30 септември.


Представени бяха и новите видове пътна маркировка с перли от Николай Васков, както и новите пътно-ограничителни системи от д-р Николай Иванов, които удържат тирове и спасяват живота на хората. Също така на присъстващите бях представени и Интелигентни транспортни системи и Геогравски информационни системи от Георги Тодоров и инж. Калин Калчев.


По време на дебатите присъстващите се обединиха около факта, че за да се намалят катастрофите по пътищата трябва да се съберат усилията на всички институции, а хората когато сядат зад волана да се замислят всеки път какво ги очаква - смърт или тотално провален живот.



Лекции от семинара: ТУК


« Назад към всички публикации