гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.comСветовният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

В неделя, 20.11.2022 г., се бележи Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Чрез това значимо събитие, което напомня за милионите загинали и тежко ранени по пътищата на света, хората по цял свят изразяват съпричастност към страданията на всички засегнати, техните семейства и близки.

Този ден се превърна и във важен мотив за правителствата, институциите и организациите за по-нататъшната им задълбочена работа, насочена към превенция на катастрофите или ликвидиране на последствията от тях. Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия ни дава възможност да покажем огромния мащаб и въздействие на трагедиите по пътищата, като прекратим настаналата апатия към ежедневните пътни инциденти, призовавайки всички да се застъпим заедно за спешни и съгласувани действия за постигане на целите на „Визия 0“.

На Световния ден, ние също изказваме благодарност на всеотдайните екипи на Спешна помощ, Полицията и Пожарната, които ежедневно се справят с травматичните последици от пътнотранспортните произшествия.

Призоваваме всички наши колеги да отдадат почит и да се присъединят към събитията, посветени на Деня на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Нека заедно, с повече воля и упоритост, обединим усилията си и от възпоменание към жертвите – да пристъпим към конкретни действия, в рамките на нашите компетенции, за постигане на нова култура в движението, правейки нашите пътища по-безопасни.

 

Ние подкрепяме призива на Световния ден за възпоменание:

„НИЕ НЕ ИСКАМЕ ЖИВОТЪТ НИ ДА Е СПОМЕН ЗА ЖЕРТВИТЕ, НИЕ ИСКАМЕ ДА ГО ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО!“


« Назад към всички публикации