гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Конференция “Нови възможности за възстановка на инциденти”

На 22 ноември 2018 г. в хотел “Форум”, гр. София се проведе конференция на тема “Нови възможности за възстановка на инциденти”, организирана от Българска браншова асоциация “Пътна безопасност”, Асоциация на българските застрахователи, фирма Аксиретех и с подкрепата на Белгийската търговска агенция Wallonia.

Kонференцията представи как няколко западноевропейски държави използват в практиката си възстановката на инциденти, как се справят с разследването на измами и работят за подобряването на безопасността по пътищата.

Конференцията бе открита с официални приветствия на Негово превъзходителство, посланикът на Кралство Белгия, г-н Франсоа Бонтан и на организаторите . Първата презентация бе представена от г-н Алекси Кесяков, секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, а след това своя опит споделиха експерти от Белгийския институт по пътна безопасност (VIAS), FARO, EUDARTS и Аксиретех.

Демонстрирани бяха нови технологии като 3D сканиране, извличане на данни за катастрофа (Crash Data Retrieval - CDR) и използването на различни софтуери (например Pc-crash).

Стана ясно, че тези нови технологии са вече достъпни и в България, благодарение на новосъздадената българо-белгийска фирма Аксиретех, представяща белгийската фирма GDTech, която има опит в разследването на инциденти.

Тъй като придобиването на хардуера, софтуера и най-вече обучението за използване на тези технологии може да бъде обезкуражаващо, Аксиретех предлага на своите клиенти да изпълнява допълнителни технически услуги по предоставените им случаи, с помощта на които крайните зключения към разследването да бъдат подкрепени.

Аксиретех също така предлага обучения за работа с хардуера и софтуера за тези от Вас, които биха искали да усвоят умението за работа с новите технологии.
Екипът на Аксиретех би бил от полза на вещи лица и съдебни екперти, застахователни компании, огранизации за пътна безопасност, инспектори, разследващи измами, сдружения на жертви при катастрофи, компании, чиято дейност е свързана с пътната безопасност. Екипът на фирмата се надява скоро да получи случаи, които да разследва и да постави основите на бъдещи партньорства.

Програмата на конференцията, както и брошурата на Аксиретех може да намерите ТУК.


« Назад към всички публикации