гр. София, бул. "Драган Цанков" 12-16,ет. 1, офис 5

 0899942434    bbars.info@gmail.com



Безопасна работна зона

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
За пореден път станахме свидетели на фатален инцидент и по – конкретно тежката катастрофа на АМ „Хемус“, при която загина жена, а 7-годишното й внуче пострада. Автомобилът им се удря в камион на пътно – поддържаща фирма, спрял в скоростната лента на магистралата, без необходимата сигнализация.


Всички ние ежедневно полагаме усилия да осигурим безопасността на нашите служители и подизпълнители, като се фокусираме върху управление на съответствието с нашите стандарти и законовите изисквания и работим върху поведенчески фактори, които могат да доведат до увеличаване на риска. За съжаление тези инциденти показват, че усилията, които полагаме не са достатъчни и трябва да предприемем допълнителни мерки.


Безопасността на движението не може да се постигне без участието на частния и неправителствения сектор. Ние притежаваме възможността да използваме различни механизми за въздействие върху нашите служители и партньори, като участваме активно в подобряването на безопасността на движението.


В тази връзка отправяме апел към всички фирми, извършващи строително – монтажни работи по пътищата:


1.Да внедрят международния стандарт за безопасност на движението ISO 39001. По този начин целият персонал ще придобие знания по спазване на правилата за движение и ще се намали вероятността от пътно-транспортни произшествия;
2. Стриктно да спазват изискванията на Наредба № 3 за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците като предпоставка за осигуряване на МИНИМАЛНО НЕОБХОДИМИТЕ безопасни условия на труд в работните зони.
3. Да осигуряват камион с атенюатор (защитен буфер) в работните зони за защита на работещия на пътя персонал.
Безопасността на всички участници в движението е абсолютен приоритет за Българска Браншова Асоциация Пътна Безопасност. Всички наши действия имат за цел предотвратяване и намаляване на човешките трагедии, които се случват по нашите пътища ежедневно.


ВСИЧКИ НИЕ МОЖЕМ ДА СПАСИМ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ!


« Назад към всички публикации